De “PLEVIER SPEEDSTER” is een klassieke sportwagen op basis van de CITROËN 2CV.

In 2017 zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een sportwagen in de stijl van de jaren 30 van de vorige eeuw. Eerst 2 jaar voorbereidingstijd: schetsen, tekenen, zoeken naar ideeën op het internet, bezoeken van klassieke autobeurzen en luisteren naar mensen met verstand van zaken etc.

Als basis is de rodder-gril van de 1932 Ford gebruikt, verder is o.a. gekeken naar vooroorlogse auto’s zoals de Jaguar SS100 (1936), de Lagonda Rapide (1937), de Bugatti type 55 (1933),  Edsel Speedster (1932), Studebaker speedster (1925) en meer …….

Belangrijke punten bij het ontwerpen waren o.a. het comfort en gemak bij het in- en uitstappen, dit door gebruik te maken van royale deuren. Daarnaast is veel aandacht besteed aan details zoals de louvres aan de zijkant van de motorkap, de klinknagels op de motorkap en onderaan de body, de verlichting uit de dertiger jaren, klassieke scharnieren enz. enz. , dit alles om de toeschouwer te laten denken dat hij naar een automobiel van bijna 100 jaar oud staat te kijken!

Na de ontwerpfase zijn we in januari 2020 begonnen met het maken van de mallen voor het polyester casco. Daarna konden we beginnen met bouwen. Vooral het zoeken naar mooie en passende onderdelen heeft veel tijd gekost. We hebben hier veel aandacht aan besteed. Eind april 2022 is de auto gereed en zal hij getoond worden op de Citro-Classica. Zie voor meer informatie onze agenda.