De “PLEVIER ROADSTER” is een nieuw model automobiel op basis van de CITROËN 2CV.

In 2017 zijn wij begonnen met het ontwikkelen van de auto in de stijl van de jaren 30 van de vorige eeuw. Eerst de 2 jaar voorbereidingstijd: schetsen, tekenen, zoeken naar ideeën op het internet, bezoeken van klassieke autobeurzen en luisteren naar mensen met verstand van zaken etc. etc. Daarna
ruim 1,5 jaar bouwen, we verwachtten dat de eerste auto eind van deze zomer (2020) gekeurd zal zijn.

Als basis is de rodder-gril van de 1932 Ford gebruikt, verder is o.a. gekeken naar vooroorlogse auto’s zoals de Jaguar SS100 (1936), de Lagonda Rapide (1937), de Bugatti type 55 (1933),  Edsel Speedster (1932), Studebaker speedster (1925) en meer …….

Belangrijke punten bij het ontwerpen waren o.a. het comfort en gemak bij het in- en uitstappen, dit door gebruik te maken van royale deuren. Daarnaast is veel aandacht besteed aan details zoals de louvres aan de zijkant van de motorkap, de klinknagels op de motorkap en onderaan de body, de verlichting uit de dertiger jaren, klassieke scharnieren enz. enz. , dit alles om de toeschouwer te laten denken dat hij naar een automobiel van bijna 100 jaar oud staat te kijken!